Skip to main content

Gryanne Hamming | adviseur

28 september 2022
 T  +31 317 46 65 58
 E  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 in  linkedin.com/in/gryannehaming

Bekijk: haar projecten en publicaties

Gryanne ontdekte Probos tijdens een stage in haar bachelor Bos- en Natuurbeheer aan de Universiteit van Wageningen. Ze zette haar tanden in het bosuitbreidingsbeleid van 1986 tot  begin 21ste eeuw en verdiepte zich in de vermeerdering van populieren en de biodiversiteitswaarde van dood hout. Toen al werd duidelijk dat Gryanne een kei is in het verwerken van grote hoeveelheden informatie. Bovendien geeft het haar voldoening om daar een inzichtelijk verhaal van te maken. Tijdens haar master Landschapsgeschiedenis aan de Universiteit van Groningen richtte zij zich op de historie van het landschap. Eenmaal terug in Wageningen klopte Gryanne weer bij Probos aan. Met haar bul op zak kon ze aan de slag gaan als adviseur op de werkvelden ‘Meer bomen en bos’ en ‘Toekomstbestendig bosbeheer’.

Haar favoriete boom of bos? “De erfbeplanting op Groningse boerderijen. Gemarkeerd door populieren, essen en elzen vormen de erven eilandjes in het uitgestrekte boerenlandschap. De bomen zorgen voor een prettige afwisseling in het zicht en geven de boerenerven iets veiligs en geborgens.”

Afkomstig uit het Groningse Ten Boer en met ouders afkomstig van de boerderij heeft Gryanne feeling met de mentaliteit van de agrarische sector hetgeen haar goed van pas komt bij de activiteiten rondom bosuitbreiding in het landelijk gebied.

© Probos , all rights reserved