oproep foto Cunet

Bomen en bossen leveren de maatschappij belangrijke producten en diensten. Ze produceren hout, verfraaien het landschap, dragen bij aan biodiversiteit, zuiveren lucht, leveren energie en schoon water, helpen het klimaat door CO2 vast te leggen, hittestress te verminderen en wateroverlast te dempen bij extreem weer en produceren hout. Bomen en bossen dragen bij aan een mooie leefomgeving, wat bedrijven en toerisme aantrekt en de vastgoedwaarde doet stijgen.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Probos zien op korte termijn kansen om meer robuustere aanplant te realiseren van in totaal 4 ha in combinatie met andere maatschappelijke functies. Een aantal maatschappelijke ontwikkelingen bieden hiervoor kansen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan meer aandacht voor functiecombinaties met

  1. Circulaire, natuur-inclusieve landbouw
  2. Klimaatbuffers
  3. Beplantingen langs infrastructuur (wegen en paden)
  4. Beplantingen op recreatieterreinen

SLG en Probos zoeken grondeigenaren die aankomend plantseizoen (2019-2020) in Gelderland, met gebruikmaking van een gunstige regeling voor de aanschaf van plantmateriaal en aanlegkosten, houtopstanden willen aanleggen op hun terrein. Denk hierbij aan bospercelen, houtsingels of struweelhagen van minimaal 0,25 ha of energieplantages met inheemse soorten.

Procedure, voorwaarden en aanmelden
Lees meer over de procedure, voorwaarden, wat geboden wordt en aanmelden op de website van Stichting Landschapsbeheer Gelderland: https://landschapsbeheergelderland.nl/klimaatslim-landschapsbeheer/

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Robert Keizer van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, telefoon 06 51 19 82 27 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit project is onderdeel van de bos-natuur-hout klimaat pilots getrokken door Wageningen Environmental Research. De pilots zijn gericht op uitvoering, testen en kennis vastleggen en verspreiden door middel van een Gereedschapskist. Dit is mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van LNV.
logo Stichting landschapsbeheer gelderland